BLACK FRIDAY! Reducere de 25% la toate produsele!
Vezi oferta

Termeni și condiții

Site-ul www.mthelmets.ro este proprietatea Societatii Comerciale GEALCO MOTORS S.R.L.

1. ELEMENTE DEFINITORII

In intelesul prezentului Document, termenii si expresiile de mai jos au urmatoarele semnificatii:

  • Cumparator: orice persoana fizica sau juridica care emite o comanda pe site-ul www.mthelmets.ro
  • Vanzator: Societatea Comerciala GEALCO MOTORS S.R.L., persoana juridica de nationalitate romana, avand sediul social in Sibiu, Str. Alexandru Ioan Cuza nr. 1, cu Capital Social 200 lei – J32 / 448 / 2008 şi cod unic de inregistrare fiscala RO23521512
  • Site: domeniul www.mthelmets.ro si subdomeniile acestuia
  • Bunuri si servicii: orice produs sau serviciu mentionat in comanda si care urmeaza a fi furnizat de catre Vanzator Cumparatorului ca urmare a incheierii contractului
  • Contract: contractul la distanta incheiat intre Vanzator si Cumparator si care prevede furnizarea de bunuri sau servicii
  • Comanda: un document electronic transmis prin intermediul Site-ului si prin care Cumparatorul ii transmite Vanzatorului intentia de a cumpara bunuri sau servicii de pe Site
  • Confirmare de comanda: notificare automata cu titlu informativ, emisa in format electronic, pe care Cumparatorul o primeste dupa lansarea unei Comenzi pe Site
  • Continut: toate informatiile prezentate in format text sau grafic pe Site sau transmise in e-mail-urile de comunicare venite din partea Vanzatorului. Continutul include: imagini, texte, grafice, simboluri, elemente de grafica web, scripturi, programe si alte date
  • Document: prezentele Termene si Conditii

2. PREVEDERI CONTRACTUALE

Prin inregistrarea unei comenzi pe Site, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale si anume telefonic sau prin e-mail.

Confirmarea de comanda, pe care Cumparatorul o primeste in format electronic dupa lansarea unei comenzi pe Site, are doar rol de informare, nu reprezinta acceptarea Comenzii de catre Vanzator si nu marcheaza momentul incheierii Contractului.

Lansarea unei Comenzi pe Site implica, din partea Cumparatorului, acceptarea integrala a prevederilor Contractului.

Contractul se considera incheiat in momentul in care Vanzatorul emite factura fiscala si instiinteaza Cumparatorul prin SMS sau e-mail cu privire la livrarea bunurilor si serviciilor din Comanda. Incheierea contractului nu este conditionata de o comunicare ulterioara din partea Cumparatorului.

In anumite situatii, justificate de lipsa de stoc, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea bunurilor din Comanda. Vanzatorul va notifica Cumparatorul cu privire la aceasta modificare la adresa de e-mail specificata in Comanda.

Comenzile pentru care Cumparatorul a ales achitarea cu Ordin de Plata au o perioada de valabilitate de 7 zile de la data emiterii Confirmarii de comanda. Daca, dupa expirarea celor 7 zile, Cumparatorul nu a efectuat integral plata Comenzii, aceasta este considerata anulata iar Vanzatorul nu mai are obligatia sa o onoreze chiar daca a emis factura fiscala.

Prezentul Document precum si toate informatiile puse la dispozitie de catre Vanzator pe Site stau la baza Contractului. Acesta va fi completat de catre Certificatul de garantie emis de catre Vanzator.

3. POLITICA DE VANZARE ONLINE

Preturile bunurilor si serviciilor prezentate pe Site in paginile de listing si in paginile de detalii produs sunt exprimate in lei si includ T.V.A. si Ecovaloare (acolo unde aceasta se aplica).

Toate informatiile suplimentare despre bunurile si serviciile afisate pe Site au titlu informativ si nu implica raspunderea contractuala a Vanzatorului. Sunt incluse aici poze, descrieri detaliate, data fabricatiei, grafice, fisiere atasate, comentarii, rating-uri, prezentari multimedia, etc.

4. DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA

Numele, sigla si Continutul Site-ului sunt proprietatea exclusiva a Vanzatorului. Cumparatorului nu ii este permisa copierea, folosirea, distribuirea continutului Site-ului fara acordul scris la proprietarului. Continutul site-ului www.mthelmets.ro este proprietatea GEALCO MOTORS S.R.L. si este aparat de legea pentru protectia drepturilor de autor, iar folosirea fara acordul scris al GEALCO MOTORS S.R.L. a oricaror elemente regasite in site, chiar daca aceste elemente poarta marcaje de protectie, atrage dupa sine consecintele prevazute de legislatia in vigoare. Pentru a ne semnala orice incalcare privind legea pentru protectia drepturilor de autor, ne puteti contacta la [email protected]

5. COMANDA

Cumparatorul poate transmite comenzi prin intermediul Site-ului adaugand bunuri si/sau servicii in cosul de cumparaturi si apasand butonul de finalizare comanda dupa completarea formularului de comanda. O comanda este considerate finalizata doar in momentul generarii Confirmarii de comanda. Simpla adaugare a bunurilor si serviciilor in cosul de cumparaturi nu echivaleaza cu finalizarea comenzii. In plus, finalizarea comenzii nu marcheaza momentul incheierii contractului ci doar momentul acceptarii de catre Cumparator a tuturor prevederilor Contractului.

Cumparatorul este responsabil pentru completarea corecta a datelor din Comanda. Prin finalizarea unei Comenzi, Cumparatorul consimte ca datele transmise in Comanda sunt corecte. Vanzatorul isi rezerva dreptul de a nu onora Comenzile care contin date incorecte sau incomplete.

In cazul in care, in termen de 30 de zile de la livrare, Cumparatorul persoana fizica doreste sa returneze bunurile comandate, acest lucru este posibil cu plata costului de transport si fara nici o explicatie din partea acestuia, dar cu conditia obligatorie ca bunurile sa fie inca noi. Un bun (in cazul in care acesta este o piesa, un accesoriu moto montabil etc.) este considerat nou pana in momentul montarii acestuia pe un autovehicul. Dupa montare, stornarea unui bun se poate face doar in conditiile prezentate in Certificatul de garantie, respectiv daca bunul prezinta defecte de fabricatie si a fost acceptat la garantie in urma expertizei efectuata de catre reprezentantul fabricantului acelui bun. Contravaloarea bunurilor noi returnate va fi platita de catre Vanzator in contul bancar al Cumparatorului in termen de maxim 14 zile de la data receptiei bunurilor la sediul Vanzatorului.

In cazul imposibilitatii onorarii unei comenzi (lipsa stoc), Vanzatorul se obliga sa notifice prin e-mail Cumparatorul de lipsa de stoc si sa returneze contravaloarea bunurilor achitate in avans de catre Cumparator in termen de maxim 7 zile de la data notificarii.

6. CONFIDENTIALITATE

Prin accesarea Site-ului, Cumparatorul declara ca este de acord cu prelucrarea datelor sale cu caracter personal si ca este in cunostinta de cauza ca se bucura de drepturile prevazute de Legea nr 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

Vanzatorul garanteaza, in conditiile legii, pastrarea confidentialitatii datelor cu caracter personal ale Cumparatorului si dreptul acestuia la protectia vietii private.

Informatiile furnizate de catre Cumparator Vanzatorului vor ramane in proprietatea Vanzatorului si vor fi utilizate de catre Vanzator in relatiile cu partenerii de afaceri doar in scopul indeplinirii obligatiilor Contractului.

7. PUBLICITATE

La crearea unui cont pe Site, Cumparatorul are optiunea de a alege daca doreste sa primeasca Newslettere din partea Vanzatorului. Cumparatorului poate modifica oricand aceasta optiune prin contactarea Vanzatorului. Renuntarea la primirea de Newslettere se poate face si prin accesarea link-ului destinat acestui scop din cadrul oricui Newsletter.

8. GARANTIA

Toate Bunurile comercializate pe Site sunt noi, provin din surse autorizate de fiecare producator in parte si beneficiaza de conditii de garantie in conformitate cu legislatia in vigoare si politica comerciala a producatorilor.

Dupa emiterea unei Comenzi, Cumparatorul va primi un certificat de garantie care contine toate detaliile cu privire la modul cum se asigura garantia. Vanzatorul va pune certificatul de garantie la dispozitia Cumparatorului pe suport de hartie in momentul livrarii Bunurilor la adresa acestuia sau, la solicitarea Cumparatorului, in format electronic prin e-mail la adresa din Comanda sau la o alta adresa specificata de catre Cumparator.

In cazul constatarii unui defect la un Bun achizitionat de pe Site, Cumparatorul va anunta Vanzatorul cu privire la situatia aparuta. Vanzatorul are obligatia sa transporte pe cheltuiala sa bunurile defecte si sa prezinte un raspuns Cumparatorului in termen de maxim 15 zile de la data cand a luat la cunostinta despre lipsa de conformitate.

9. TERMENE SI PENALITATI

Atunci cand bunurile din Comanda sunt in stocul local al Vanzatorului, termenul normal de livrare la adresa Cumparatorului este de una sau doua zile lucratoare pentru localitatile resedinta de judet, trei sau patru zile lucratoare pentru localitatile secundare si se poate prelungi in situatii exceptionale pana la o saptamana. In cazul in care nu se poate respecta termenul de livrare, Vanzatorul are obligatia de a anunta in cel mai scurt timp posibil Cumparatorul asupra noului termen de livrare.

In cazul in care Cumparatorul depaseste termenul de plata din Contract, acesta este obligat la plata unei penalitati de 0.5% pe zi din suma datorata.

In cazul in care Comanda nu contine date de facturare sau de livrare complete si corecte, termenul de livrare a Comenzii incepe din momentul in care Cumparatorul pune la dispozitia Vanzatorului informatiile corecte sau care lipseau.

Pentru Comenzile achitate cu Ordin de plata, termenul de livrare se calculeaza incepand cu ziua intrarii in contul Vanzatorului a contravalorii bunurilor si serviciilor comandate.

10. FACTURARE – PLATI

Preturile bunurilor si serviciilor sunt cele afisate pe Site pentru fiecare produs in parte. Costul final al Comenzii include valoarea bunurilor si serviciilor comandate si, acolo unde este cazul, costul de livrare pana la adresa specificata de catre Cumparator.

Achitarea Comenzii se poate face ramburs la curier sau cu Ordin de plata inainte de livrare. Cumparatorul are posibilitatea de a opta pentru una dintre aceste metode de plata inainte de finalizarea unei Comenzi.

Termenul de plata depinde de metoda de plata aleasa de catre Cumparator. Comenzile cu plata ramburs se vor achita la livrare iar Comenzile cu plata cu Ordin de plata se vor achita inainte de a fi expediate de catre Vanzator, dar nu mai tarziu de termenul de 7 zile de la data emiterii Comenzii. Vanzatorul isi rezerva dreptul de a nu onora comenzile achitate dupa expirarea celor 7 zile de la data emiterii.

Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru Bunurile si serviciile livrate si are obligatia de a transmite Cumparatorului factura aferenta Comenzii in format electronic la adresa de e-mail mentionata de Cumparator in Comanda.

11. LIVRAREA

Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a bunurilor si trasmiterea documentelor insotitoare (factura fiscala, certificat de garantie, documente de livrare) pe un mediu durabil.

Vanzatorul va efectua livrarea bunurilor doar pe teritoriul Romaniei.

Cumparatorul are obligatia de a verifica bunurile si serviciile in momentul livrarii si de a le receptiona doar daca acestea corespund specificatiilor din Comanda. Lipsa de conformitate poate fi constatata numai in momentul livrarii bunurilor, in prezenta reprezentantului firmei de curierat si va fi luata in calcul doar in urma incheierii de catre Curier a unui Proces Verbal de constatare a lipsei de conformitate.

In cazul lipsei de conformitate la livrare, Vanzatorul are obligatia de a aduce la conformitate in termenul legal si pe cheltuiala sa bunurile constatate ca fiind neconforme sau sa returneze pe cheltuiala sa bunurile care nu pot fi aduse la conformitate.

12. DREPTUL DE RETRAGERE

In conformitate cu prevederile Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative, Cumparatorul persoana fizica beneficiaza de o perioada de 14 zile pentru a se retrage din Contract fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si suportand doar costurile directe legate de returnarea produselor. Acest drept nu se aplica Cumparatorilor persoane juridice.

Vanzatorul are obligatia sa ramburseze toate sumele pe care le-a primit drept plata din partea Cumparatorului, inclusiv, dupa caz, costurile livrarii, fara intarziere nejustificata si nu mai tarziu de 14 zile de la data la care este informat de decizia de retragere din Contract a Cumparatorului.

13. RASPUNDEREA

Vanzatorul nu poate fi facut raspunzator, in nici intr-un caz, pentru daunele, directe sau indirecte, cauzate Cumparatorului in urma neindeplinirii de catre Vanzator a obligatiilor sale din Comanda si pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor si serviciilor dupa livrare.

14. PRETUL DERIZORIU SI ALTE ERORI DE AFISARE

Vanzatorul face eforturi de a afisa cat mai corect si complet preturile, stocurile si caracteristicile bunurilor prezentate pe Site. Cu toate acestea, in anumite situatii exceptionale, din motive tehnice, preturile si/sau caracteristicile afisate pot fi eronate. Vanzatorul isi rezerva dreptul de a anula orice Comanda care contine Bunuri cu pret derizoriu, care au caracteristici eronate si/sau care nu sunt in stoc. Vanzatorul se obliga sa anunte Cumparatorul asupra erorii in cel mai scurt timp posibil de la constatarea acesteia.

15. MODIFICARI

Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica oricand prevederile prezentului Document, noile prevederi intrand in vigoare de la data afisarii pe Site.

16. FORTA MAJORA SI LITIGII

Niciuna din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

Eventualele litigii aparute intre Cumparator si Vanzator vor fi rezolvate pe cale amiabila, apeland la numarul 0740.193.626 sau la adresa [email protected]. Daca apar probleme legate de o comanda, care nu par a putea fi rezolvate prin e-mail sau cu persoana cu care se discuta, se poate lua legatura pentru o conciliere interna gratuita cu persoana care are atributii de conciliera amiabila: Caponi Alexandru – [email protected]. In cazul in care nu se ajunge la un acord pe aceasta cale se va apela la instantele judecatoresti competente.

17. LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA

Prezentul Contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre Societatea Comerciala GEALCO MOTORS S.R.L. si Cumparatori se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care nu se ajunge la un consens pe aceasta cale, acestea vor fi solutionate de catre instantele judecatoresti competente.

18. DISPOZITII FINALE

Prevederile acestui Document sunt considerate ca acceptate integral si neconditionat de catre Cumparator odata cu finalizarea unei Comenzi pe Site.

Close
Sign in
Close
Cart (0)

Nu ai niciun produs în coș. Nu ai niciun produs în coș.